2014. június 19., csütörtök

Prilógus

 Minden egy ötéves kisfiúval kezdődött, aki megkapta élete első lábbal hajtós kisautóját. Órákat képes volt kint játszani az utcán. A mókát, mindig az anyja hívó szava zavarta meg, hogy ideje hazatérni. Az óvodában, mindenki körberajongta Őt, és azt kérték Tőle, hagyj mehessenek egy kört az autójával. A kis Matthew Bellamy még nem tudta, hogy ez a kisautó megváltoztatja az életét.
 Hét évesen rákapott a tévébeli autóversenyzésre. Csillogó szemekkel nézte a televízió képernyőjét, és lélegzet visszafojtva figyelte, ahogy az autók elsuhannak a kamera előtt.
 Amikor Matthew betöltötte a tizenkettőt, megkapta az első akkumulátoros kocsiját. Nagyon jól elvolt a kocsival. A szobája teljesen tükrözte az autóversenyzés imádatát. Cikkeket vágott ki, és ragasztott fel a falra. Az ágyneműje, Ferraris volt, és csak olyan ruhákat hordott.
 Tizenhatodik születésnapján, apja elvitte egy versenyre. Matthew akkor érezte azt, hogy teljesen kiteljesedett az élete. Ott volt, csupán egy rács választotta el a kocsiktól. Akkor jött csak rá, hogy Neki ez nem egy átmenet. Neki ez egy életforma. Minden vágya, hogy egyszer azon az aszfalton bőgesse fel a motort, és induljon el, kereket csikorgatva, füstöt maga után hagyva, és csak érezni ahogy a kocsi simán végig siklik az úton. Matthew még a gondolatba is beleborzongott.
 A gimibe, sok lány udvarolt neki. De Őt csak az autók érdekelték. Egy lány se keltette fel az érdeklődését. Teljesen elhidegült az emberektől. Szülei aggódni kezdtek miatta. Szinte mindig a szobájába volt, vagy az elhagyatott útszakaszon feszegette a határait. Robbanékony lett. Gyorsan felkapta a vizet, és ugyan olyan gyorsan képes volt kétségbe esni.
 Húsz évesen beteg lett. Hányt, és hányt. Félő volt, hogy az álmait fel kell adnia. De Matthew nem ilyen. Ő küzdött, és legyőzte a betegséget. Leszerződött egy helyi autóversenyző csapathoz.
 Harminc évesen közel volt, ahhoz, hogy elvessze a szüzességét. De megrémült, és megint előjött a betegsége. Rettenően lefogyott, és ismét veszélyhelyzetbe került az álma.
 Most itt van, harminchat évesen. Nem zavarja, hogy még mindig szűz. Neki nem fontos ez. Egy remek csapathoz szerződött, és nagyon jól keres. Hatalmas versenyeken vesz részt. Ám az érzelmei teljesen befagytak. Nem tudja, milyen szerelmesnek lenni, milyen szomorkodni. Egyedül a győzelem vágy hajtja, és ha veszít, dühös lesz, és csak még jobban hajt.
 Matthew Bellamy. Anglia következő autóversenyzője. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése